Mondano.com

22.07.2012 af: walkinrunout Kategori: I wish, sponsoreret

Min første tanke var…… er det lovligt …og kan det lade sig gøre!!!

Det handler om Designermøbler til “almindelige” priser.

Jeg har, som alle andre, i mange år været en stor beundrer af Arne Jacobsens “Ægget”. Det er én af de smukkeste stole jeg har set og da de fremstillede den med vippefunktion røg min sidste tilbageholdenhed (jeg havde i lang tid, sandsynligvis pga. manglende købekraft, gået og bildt mig ind, at man jo ikke sad nær så godt i Ægget, som i andre, billigere lænestole)

Jeg har aldrig fået sparet op til den – og hvis jeg skal være helt ærlig ved jeg heller ikke om jeg turde eje den – den skulle i hvert fald ikke stå, så den kunne ses udefra… og børnene måtte ikke sidde i den, medmindre den var pakket ind i tæpper og hunden måtte slet ikke være i stuen… ja, i huset, for tænk hvis nu der kom hundehår eller savl på den!!!!

Det er så her firmaet Mondano.com kommer ind i billedet. Mondano.com fremstiller replikamøbler i samme gode kvalitet som orginalerne, men til priser, som svarer til, hvad øvrige møbler koster. Det kan lade sig gøre, da firmaet er en engelsk virksomhed og fordi man i England ikke har de samme regler omkring ophavsret og kopiering som i Danmank.

I England gælder patenter på møbler i 25 år efter designet udkommer første gang, mens det i Danmark er beskyttet i 70 år efter designerens død. Mere information om de juridiske aspekter kan man finde på firmaets hjemmeside her.

Nu er muligheden så åben for, at jeg kan erhverve mig “Ægget” til sølle 5249 kr + 700 kr til porto, (stadig en god portion penge) men jeg må indrømme, at jeg stadig er lidt i tvivl om det er det, jeg skal bruge mine penge på og faktisk også på, om jeg ikke hellere vil spare op og købe den orginale udgave.

Jeg har et lidt ambivalent forhold til orginal/kopi-emnet… og jeg har egentlig ikke endnu besluttet mig for, hvad jeg synes… Jeg er helt klart imod ulovlige kopier… som i… det er virkelig skidt, hvis det involverer børnearbejde, terrorister osv. men jeg vil på den anden side gerne kopiere de ting jeg selv kan fremstille (begrænser sig jo også til øreringe, armbånd, brocher og hjemmesyet tøj, som i virkeligheden ikke ligner helt)

Jeg når nok frem til, at det kunne være en mulighed at købe en replika-ægget lige nu… lade børn og hund bo hjemme  🙂 og når så de er flyttet hjemmefra – og jeg har vundet en million – kan jeg jo købe to orginaler, som manden og jeg kan sidde og hygge i.

Hvad med jer? Jeg er helt med på, at en Chaneltaske SKAL være ægte, men er der alligevel ikke noget der kribler lidt?

10 thoughts on “Mondano.com

 1. Jeg er ikke vild med kopier og firmaet du omtaler skal jo ikke leve op til de samme kvalitetskrav jf. licencen som Fritz Hansen skal. Materialer etc. er noget helt andet.

  Men det er i hvert fald vigtigt at bemærke, at hvis du køber den, er det reelt ulovligt at sælge den videre i Danmark via den blå avis eller lignende, hvis du fortryder eller får pladsmangel. Det tror jeg, at de fleste danske privatkunder overser.

  • Ja sikkert og jeg må nok også indrømme, at hvis man køber replika er det nok altid som erstatning (tror de fleste vil stræbe efter originaler)
   🙂

 2. Har selv været inde på den side og kigget på stole…og er stadig fristet. Når det gælder tøj, sko og tasker skal det være “the real thing”…men med møbler er det ikke så vigtigt, så længe de er lavet i en god kvalitet:-)

  • Jeg er stadig splittet – men for mit vedkommende drejer det sig også om enten kopi…. eller ingen (anser det lidt som urealistisk at skulle bruge 30.000 på en stol)
   Indtil videre har vi købt brugt, når vi har villet have designermøbler og faktisk overvejer vi også lidt at købe syv’eren stole brugt 🙂

   • Det er jo også noget helt andet at købe brugt. Når det er kvalitetsting er det jo en super ide. Huske bare lige at spørge efter kvittering, for lige netop syv’eren bliver jo ofte handlet af folk, der ikke er kommet til dem helt legalt.

    • Ja – død ærgeligt, at det skal være så besværligt 🙂
     Og de brodne kar gør jo også, at det er svært selv at sælge videre.

 3. Jeg må indrømme at jeg synes kopiering er fint. Så længe vi snakker de der urealistiske priser for de ægte designer møbler/ tasker osv vil jeg aldrig kunne være med alligevel. Jeg har f.eks. lige købt en kopi taske. Det er selvfølgelig ikke det samme som at have originalen, men vidende, at det enten er kopien eller ingen for mig, elsker jeg min kopi 🙂

  • Jeg er helt klart ikke til den ulovlige form… Fx. når varer er produceret for at skaffe penge til terrorister eller våben – men kopier findes jo alle steder, hvor der laves noget originalt ….. indenfor tøj, kalder man det vist bare, ‘at være inspireret af’ 🙂
   Med møbler er jeg lidt splittet…. endnu! Mens kunstindustrien (hedder det , det?) bruger det i stor stil… plakater med tryk, postkort osv lavet efter store billedkinstværker.
   Sjovt, at høre, hvad i forskellige har af meninger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.