HPV Vaccine

29.08.2012 af: walkinrunout Kategori: tips & tricks

Her er meget tekst…… men det er vigtigt!!!!!!!

Livmoderhalskræft er en af de kræftformer, som man kender årsagen til. Kræften skyldes altid virusset human papillomavirus (HPV). Typer af denne virus er i stand til at give celleforandringer i livmoderhalsens celler. I enkelte tilfælde kan celleforandringerne udvikle sig til kræftceller.

Ca. 15.000 kvinder får hvert år konstateret lette celleforandringer, der ofte går i sig selv igen, mens 5000 tilfælde udvikler sig til forstadier til livmoderhalskræft.

HPV-Vaccination kan beskytte mod de typer HPV, der er årsag til 70 % af livmoderhalskræfttilfældene.

I danmark har man i en årrække tilbudt vaccinen til piger mellem 12 og 15, men nu er det også muligt at få vaccinen gratis helt frem til man bliver 27 år. Staten har nemlig, fra den 27. august, gjort det muligt for alle kvinder mellem 20 og 27 år at blive vaccineret gratis mod livmoderhalskræft (HPV).

50 Matasbutikker gør det nu nemt for pigerne, at blive vaccineret, da de ved hjælp fra sygeplejersker holder “vaccinationsdage”… Så skynd dig ned i din lokale matas og se hvornår de giver dig mulighed for at blive vaccineret eller book en tid på www.hpvvaccination.dk/Matas

Jeg synes det er så flot af Matas, at de vil hjælpe til med denne mulighed og jeg synes, at i alle skal benytte jer af det.

– nu er der godt nok aldersbegrænsning på dette tilbud, men vidste i godt, at vaccinen også er gavnlig for kvinder der er ældre? og faktisk også for mænd. For dem over 27 år koster vaccinen 3500 kr., men er man med i Sygesikring Danmark får man 50% rabat…

Er i allerede vaccineret?

Jeg må med skam meddele, at jeg ikke er endnu… men jeg skal helt sikkert og det kan kun gå for langsomt.

Kram piger og husk at passe på jer selv.

English: In Denmark it’s possible to get the HPV vaccine for free now!

 

<< Cover Pantene >>

12 thoughts on “HPV Vaccine

  • Tak Mitzie – jeg tror prisen har afholdt mange fra at blive vaccineret, så det er jo super de udvider med de 20-27 årige.

 1. Prisen har lige netop været en meget afgørende faktor for mig, da jeg ikke havde pengene fordi jeg ikke har arbejde. Men er så heldig at være fra 1985, så har fået første omgang i mandags:-)

 2. Jeg har lige bestilt tid igår hos min egen læge, heldigvis hører jeg under gruppen der nu kan få det gratis nu. At jeg ikke har fået den før skyldes ganske enkelt dovenskab.

  Jeg læste lige i går, at Fitness Word også begynder at udbyde vaccinerne på samme måde som Matas gør nu 🙂

  • Det er da super – jo flere der hjælper med jo bedre… jeg ville ønske, at de bare gav det til alle.
   Et eller andet sted må det da være billigere, end at skulle behandle eventuelle kræftpatienter.

 3. Jeg er desværre “for gammel” til at kunne få vaccinen gratis, men jeg valgte nu også allerede sidste år selv at betale for den. Så ja, jeg er allerede vaccineret! Fik den sidste vaccine i januar i år. Jeg er medlem af Sygeforsikringen Danmark, og de betaler faktisk halvdelen. Det var det der fik mig til selv at betale resten.

  Fedt at du sætter fokus på emnet 🙂 Det er vigtigt!

  • Godt Nanna –
   Jeg er nu stadig af den mening, at det da burde være gratis for alle – men det kan jo være det kommer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.