Snaps

07.09.2012 af: walkinrunout Kategori: food & drink

Der er stadig noget tid til snapsens højtid, men hvis der skal være tid til eksperimentering, prøvesmagning osv er det slet ikke for tidligt at komme igang.

Nu er der jo heller ingen lov om, at snaps kun kan nydes til jul og påske og den her er bare så god, at den godt kan nydes hele året.

20120907-142253.jpg
Lakridsrodssnaps.

Til en flaske vodka skal der bruges 2 stk. lakridsrod.
Lakridsroden knækkes i mindre stykker og kommes i en flaske der kan lukkes – umiddelbart bagefter tilsættes en flaske vodka og så skal det bare trække 6-7 dage… eller til man synes det smager godt 🙂
Rødderne sies fra og snapsen lagres i 2-3 uger… så er den klar.
Nemt ikk’?

20120907-142737.jpg

I går lavede vi også tre andre slags snaps – hybensnaps, brombærsnaps og julesnaps.
Julesnapsen har jeg ikke smagt færdig, men den duftede fantastisk bare efter 5 minutter – så den opskrift får i også lige.

I en økologisk appelsin laves der 40 huller med en gaffel (lettest med en firtandet gaffel 🙂 vi morede os over at der i opskriften stod præcis 40…. og at vores gaffel var med tre tænder).
To vanilliestænger flækkes og kommes sammen med appelsinen i en kande. Hertil tilsættes 40 kaffebønner, 250g brun kandis (eller 40 sukkerknalder) og en flaske vodka.
Denne snaps skal lagre i 40 dage og rystes hver dag… og så er den klar.

20120907-143452.jpg

Har i lyst til at prøve at lave snaps?
Hvis i gerne vil have opskrifterne på brombærsnapsen og hybensnapsen kan i bare give mig besked, så skal jeg skrive den til jer.

Kram!

English: yesterday i made snaps for Christmas.

14 thoughts on “Snaps

  1. Hold da op, det lyder spændende! Jeg kunne så meget falde for dén med lakridsen, men jeg synes generelt, at snaps er en af de bedre opfindelser, så julesnapsen kan helt sikkert også friste! Monstro lakridsudgaven ikke kommer til at smage lidt henad Pernod? Den er lavet på anis, så vidt jeg husker. 🙂 Og det dér med de 40 huller.. altså – hvis vi nu smager vodkaen/snapsen til undervejs, så opdager vi nok alligevel ikke, om der kommer et par huller for meget, hehe!! 😉

    • Den med lakrids er super – jeg er ikke til alm. snaps…. kun dem med smag, men dem kan jeg til gengæld rigtig godt lide.
      Jeg har ikke selv lavet dem før, men købt dildsnaps og forskellige kryddersnaps og den med lakridsrod kan sagtens følge med her 😉

  2. Har aldrig rigtig været nogen snapsedrikker, men den der med lakridsrod lyder som noget, der let kunne finde vej ned i min hals:) Brombærsnapsen lyder også rigtig god, så den må du gerne sende..

  3. Jeg har aldrig været snapse pigen. Men hvor er det cool at I selv kaster jer ud i at lave dem 🙂 Og så er det også fedt det med, at man selv kan vælge hvilken smag man mest er til, eller gerne vil prøve at smage 🙂

    • Nemlig – og hvis man vælger én af de søde…. fx. skovbær, er der mere saftevand over det end egentlig snaps 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.