if I was an elf…

03.10.2012 af: walkinrunout Kategori: kreativitet

Hvis jeg var en alf…. som tidligere rendte rundt ude i skoven i den smukkeste lyseblå kjole i bare tæer… så vil jeg se lidt nærmere på “Just the right shoe”.

 Just the right shoe – Candlelight

Det er miniature sko, som desværre ikke produceres i virkelige størrelser… for de er helt utroligt flotte. De laves af en kunstner, som hedder Raine.

Der fremstilles nye kollektioner hvert år og når man køber dem kommer de i tilsvarende fine små skoæsker…. Jamen er det ikke utroligt.

I lørdags, da vi var på besøg hos et vennepar, så jeg disse små sko i virkeligheden og jeg må indrømme, at jeg faktisk blev lidt grebet af tanken om at begynde at samle….

Jeg har googlet lidt rundt og fundet, at der foregår en livlig handel af disse sko blandt samlere og der findes sågar stativer, tasker og hatte der passer til skoene. Der er både signerede sko og sko fra mindre kollektioner, som samlerne hungrer for at få fat i… og betaler rigtig mange penge for at tilføre deres samling.

Nypriserne ligger på omkring 20$, men på ebay kan de i nogle tilfælde findes billigere … og dyrere.

Det sjove er så…. hvorfor fremstilles de overhovedet – selvfølgelig fordi der er et marked for det…. der kan tjenes penge – men hvorfor? Dækker dette kvinders behov for at skulle købe nye sko? Jeg tror det ikke… det genererer vel nærmere en øget købelyst…. men hvad så med dem der (som jeg selv) sjældent går i stiletter – får de dækket et behov her? Måske – og i virkeligheden er det vel ikke anderledes end, at samle på andre små figurere…

Personligt gemmer jeg mine penge til rigtige sko… jeg kan have på … og smykker…. og tasker… osv – men skulle det ske, at jeg fandt en enkelt, jeg synes er helt speciel og virkelig fin, skal jeg ikke afvise, at jeg springer på og stiller den til pynt på make-up-hylden.

Hvad siger I? Kunne I finde på at samle på disse fine små sko? Kendte I dem?

Kram!

 

English: “Just the right shoe” – miniature high fashion shoe collection has been helping women indulge their shoe fantasies for the past decade. Do you like them?

 

8 thoughts on “if I was an elf…

  1. Nej, jeg kendte dem ikke i forvejen. Kan godt se det sjove/charmerende i dem, men jeg ville ikke selv samle på dem. Til gengæld ville jeg helt vildt gerne designe dem.. dét kunne være sjovt! 🙂

    • Ja det kunne det faktisk…. og når man ikke skal kunne gå i dem, er der jo også totalt frit spil mht at finde på noget helt vildt 🙂

  2. @Didda – ja dem øverst er rigtig flotte, men det ville selvfølgelig være sjovere, hvis man kunne bruge dem på 🙂
    @Guapizimo – nemlig.. og det ville da være fedt, hvis man havde en samling som denne 🙂
    @Kathrine – De ville nok blive rimeligt dyre, at fremstille i almindelige størrelser… for jeg har faktisk vist nogle af de mest almindelige… der er også nogle med fjer, tigerpels, krystaller osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.