Da vi var i Bourgogne i efterårsferien var vi indtil flere gange ude for at smage… og købe vin.
Ét af de steder vi besøgte var hos vores genbo – et pensioneret ægtepar, som altid har haft et hobby vinbrug.
De har den skønneste Cremént og vi besøger derfor altid deres vinkælder.
I år havde de lavet de lækreste Gougéres til os, som vi fik under smagningen.
Gougéres er en slags vandbakkelsesboller med ost – de er sprøde uden på og luftige indeni. De er en specialitet i Bourgogne og serveres kolde til vinsmagninger.
Jeg var ret vild med dem og fik derfor opskriften af genboerne…. og her i weekenden lavede jeg så en portion.
De er super lette at lave og smager skønt … især til hvidvin.
1/4 liter vand koges med 60 gram smør. Når det er smeltet tages det af varmen og der tilsættes 150 gram mel.
Så tilsættes to æg…. et ad gangen og dejen røres glat.
Herefter tilsættes 100 gram Comté (ostespecialitet fra Bourgogne) eller gryére eller emmentaler.
Så sættes bollerne på en bageplade med to skeer og de bages i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter.
Man må ikke åbne ovnen før de er færdige, da de så vil falde sammen.
Nydes kolde…. og husk nu en god flaske vin til.
Kram og velbekomme
English: Gougéres from Burgundy
Mmmm…det ser lækkert ud…godt jeg snart skal til frokost 🙂
Mums de ser gode ud! opskriften er hermed gemt til en dag, hvor jeg skal forkæle lidt;)
Mh, det lyder ellers godt nok lækkert! 🙂
Haps! De virker super lækre.
Ja – de er virkelig lækre og rigtig lette at lave.
Jeg tror også jeg vil prøve at tilsætte skinke næste gang jeg laver dem.
Hvor ser det godt ud 😀
🙂