Gougéres

20.11.2012 af: walkinrunout Kategori: food & drink

Da vi var i Bourgogne i efterårsferien var vi indtil flere gange ude for at smage… og købe vin.

20121120-103207.jpg
Ét af de steder vi besøgte var hos vores genbo – et pensioneret ægtepar, som altid har haft et hobby vinbrug.

De har den skønneste Cremént og vi besøger derfor altid deres vinkælder.

I år havde de lavet de lækreste Gougéres til os, som vi fik under smagningen.

Gougéres er en slags vandbakkelsesboller med ost – de er sprøde uden på og luftige indeni. De er en specialitet i Bourgogne og serveres kolde til vinsmagninger.

Jeg var ret vild med dem og fik derfor opskriften af genboerne…. og her i weekenden lavede jeg så en portion.

De er super lette at lave og smager skønt … især til hvidvin.

20121120-104527.jpg
1/4 liter vand koges med 60 gram smør. Når det er smeltet tages det af varmen og der tilsættes 150 gram mel.

20121120-104748.jpg
Så tilsættes to æg…. et ad gangen og dejen røres glat.

20121120-104858.jpg
Herefter tilsættes 100 gram Comté (ostespecialitet fra Bourgogne) eller gryére eller emmentaler.

20121120-105030.jpg
Så sættes bollerne på en bageplade med to skeer og de bages i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter.

20121120-105149.jpg
Man må ikke åbne ovnen før de er færdige, da de så vil falde sammen.

Nydes kolde…. og husk nu en god flaske vin til.

Kram og velbekomme

English: Gougéres from Burgundy

7 thoughts on “Gougéres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Instagram


Bloglovin

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin

Facebook