Bend the rules…

28.10.2013 af: walkinrunout Kategori: today

And don’t make them in your own life….

 

Jeg ved godt, at en vis dame smider om sig med guldkorn omkring stil og lækkerhed – og jeg lapper det hele i mig… for man lærer jo noget… Ofte har jeg lyst til at springe på bølgen og finde min “type” og holde mig til det 🙂 Men på den anden side tænker jeg, at jeg egentlig ikke har lyst til at sætte begrænsninger for mig selv… og dermed udelukke noget…

Jeg besluttede derfor for mange år siden, at jeg ikke vil sætte unødige regler op for mig selv… jeg prøver lige at forklare…

I dagens Danmark er der mange regler, og rigtig mange af dem er yderst fornuftige… fx. færdselsreglerne, reglerne om undervisningspligt osv., men der er også mange regler, som holder os fast i et bestemt mønster og som gør at vi hverken tænker efter, eller mærker efter, om tingene kunne være anderledes. Da jeg i grunden er ret systematisk, praktisk og nok ikke ret dybsindig (ja, det har jeg så valgt, at se som noget positivt… når det nu engang ér sådan) har jeg tendens til at være glad for, at jeg kan sætte ting i et skema, på en liste eller deslige. Det fungerer rigtig godt med mange ting og giver ro i hovedet, men lige i relation til bloggen og egentlig hele min (sparsomme) fritid, har jeg valgt, at grænserne skal nedbrydes…

Derfor skyder jeg tanker væk omkring fx. jeg er en bestemt stiltype… jeg kører med disse faste overskrifter på min blog… alle mine billeder skal være ensartede i størrelse  mm.

Jeg ved godt hvad der klæder mig, og kunne nemt se pæn og præsentabel ud hver dag – som nogle gør det – men de gange jeg har prøvet, keder jeg mig helt vildt efter bare et par dage.. – bevares det sparer lidt tid om morgenen, hvis man kun har lækkert tøj, der klæder én… men hey… livet er da sjovt, grimt, underligt og forkert…

Hvorfor er det vigtigt at finde sin stil og “leve i den”, mens det fx. på arbejdsområdet er vigtigt med udvikling… for ikke at køre fast?

I virkeligheden tror jeg at vi alle udvikles, (det håber jeg) og ændrer stil lige så stille hen ad vejen…

OG hvad vil jeg så egentlig sige med dette??? Bare, at jeg ikke har tænkt mig at undskylde mit lidt rodede univers – bloggen, for det er et bevidst valg, at der ikke er så meget kontinuitet, system og systematik.

Hvordan gør I… sætter ting i system, med fare for at begrænse sig selv eller lader det hele flyde og i højere grad følge den følelse, I nu engang har… når i tager beslutningen. Har I tænkt over det?

 

Kram!

 

 I’m not making rules for myself…. well I try not to!!!

9 thoughts on “Bend the rules…

 1. Jeg har det lige omvendt. Med mange ting i hvert fald. Jeg er bare en type, der virkelig har brug for, at meget er systematiseret og planlagt. Jeg kan simpelthen ikke overskue noget, hvis jeg bare lader det flyde og tager det som det kommer. Jeg har nok brug for kontrollen tror jeg 🙂

  //Charlotte

  • Sjovt 🙂
   Jeg har altid haft alt i system…. men er som sagt ved at lære at give slip 🙂
   – der er jo selvfølgelig en vis ro over når alt har sin faste plads/sine faste rammer – og jeg er stadig præcis sådan på arbejdet… Men jeg tror bare at mange holder sig selv i kort snor…. uden at have tænkt over det 😉

 2. Ligesom Charlotte er jeg også meget systematisk. På godt og ondt. For jeg begrænser mig selv virkelig meget i dagligdagen! Det er ofte noget, jeg tænker over og forsøger at ruske op i. F.eks. har jeg altid tænkt “min. 1 indlæg om dagen på bloggen”. Men jeg har altså også et liv ved siden af. Det er ikke altid, jeg har tid til at sidde og blogge. Nogle gange er det vigtigt bare at se en ligegyldig film med kæresten og flette fingre i stedet 🙂

  • Lige præcis… det er netop min pointe.
   Men jeg synes det vigtigste er, at man tænker over det… for ellers tror jeg at man går glip af en masse skønne ting… som så bare ikke lige passede ind.
   Især tror jeg det er svært for de helt unge… når jeg hører dem diskutere er de i hvert fald meget strenge med sig selv…. hvor jeg mest husker min tidlige ungdom, som noget der vare vare sjovt… og hvor alt var tilladt.
   Jeg har også selv tendens til at stille regler op (kommer nok af den overskuelighed, som systematik giver), men jeg tvinger mig selv til af spørge, “Hvorfor?” hver gang tanken melder sig… og så er det ikke så svært at få valgt fra hjertet 🙂 (groft sagt)

  • Du har ret…. og netop det at undskylde noget… var faktisk også en af de ting, jeg har tænkt om: Det gør jeg ikke, for det er mig der bestemmer 🙂
   Men det er måske heller ikke helt en undskyldning, mere en forklaring (hmmm)
   – og ja, jeg ved godt, at du er træt af prædikater 😉

 3. Jeg kan mega godt lide at du ikke er “sat i systemer” Jeg elsker at du prøver og udforsker. hey, vi har kun det her ene liv, det er også det jeg gør. Jeg kører heller ikke med en bestemt stil, det ville være mega kedeligt (for mig i længden) Hvorfor skal man altid sætte noget op i regler og systematik? Jeg er så glad for dit indlæg og det er så dejligt befriende. Det er så ikke begrænsende 🙂 og hvorfor skal man sætte regler for sig selv. Der er som du skriver selv ret mange regler allerede i verden.

  Lige pt. synes jeg at der hersker en tendens til at alt skal vurderes og tænkes igennem til hudløshed, nogen skriver blog indlæg stolpe op og ned om en ting, at man trættes før de overhovedet har nået en beslutning.

  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvilken vis dame du referere til øverst? 🙂 gad vide om det er den samme dame vi tænker på.

  Sidst vil jeg sige at jeg ikke handler uden omtanke, men at jeg har en indre intuition om en ting er rigtigt eller forkert for mig. Også kan andres regler være deres regler. Jeg vil ikke begrænses 🙂

  Chau

  • Vel talt… og godt vi er flere, der tænker sådan 🙂
   Livet er lige præcis så sjovt, som vi selv gør det… og det er i hvert fald ét af mine mål.
   Damen jeg refereret til er hende der med stilkernerne… Tini, og jeg vil lige pointere, at hun ér dygtig til det med stil … men det var bare lige hende, der fik tankerne i gang. Måske fordi hun er så god, får jeg nogle gange lyst til at finde en stil og holde mig til den…. og lige på dette felt, skal jeg minde mig selv om, at jeg er fri og kan gøre hvad jeg vil 🙂

 4. Når det kommer til andres blogge hænger jeg mig ikke særligt meget i om der er et system eller ej. Nogen gange synes jeg faktisk at der kan komme lidt for meget system i det, hvis der både er en meatfree monday, en wanted wednesday og en stylish saturday.
  På den anden side har jeg behov for at jeg har en plan for mine indlæg, for at committe mig og motivere mig. Pt består den af en liste med indlæg som jeg godt kunne tænke mig at lave og hvornår jeg synes de passer ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.