Merry Christmas everybody…

22.12.2013 af: walkinrunout Kategori: food & drink, today

Nu er der produceret småkager og konfekt og alle julegaverne er købt og byttet rundt… så de havner under det helt rigtige træer juleaften. Julekortene er skrevet og sendt og ja… vi er vist ved at være klar.

Jeg fik juleferie i fredags… og som for en hel del andre også, var det virkelig tiltrængt – jeg startede ferien op med en gang virkelig seriøs træning… så godt gennembanket, at jeg stadig er øm i store dele af kroppen.. så morgenens løbetur var mildest talt elendig – men pyt med det – det var skønt at blive blæst igennem og der er jo overhovedet ikke koldt.

Der burde i virkeligheden være både smuk og hvid sne overalt lige nu, men det milde vejr har trods alt også sine fordele… fx. føromtalte løbetur 🙂

Inden jeg checker ud, hælder rødvin i glasset og slukker for mobilen vil jeg lige dele en rigtig nem, men lækker opskrift med jer… men pas på! Den er vanedannende.

300 gram mørk chokolade… mindst 70%, smeltes i vandbad og når det er helt flydende tilsættes en dåse med kondenceret mælk, ca. 400g.. Når det er godt blandet sammen tilsættes alle de godter, man har lyst til… fx. dadler, rosiner, tranebær, nødder, mandler, skumfiduser… ja endelig skumfiduser.. de giver nemlige et helt perfekt twist til de færdige chokoladestykker.

Når det hele er blandet hældes det i et fad beklædt med bagepapir og det køles af. Når det er koldt skæres chokolademassen ud i små firkantede stykker og lægges i en dåse.

Velbekomme.

 

Kram og rigtig glædelig jul

22 thoughts on “Merry Christmas everybody…

  • Tusind tak Helle og i lige måde… og du kan roligt prøve at lave konfekten… for det er så nemt og bliver altid godt 🙂

  • I lige måde skønne Katja… Det er så dejligt at følge med… og du går jo en lidt anden tid i møde nu… det bliver så spændende og dejligt for dig.
   Glædelig jul!

 1. Det ser rigtig godt ud. Min veninde i Göteborg lavede Rocky Road, tror det er noget lignende (man tager en masse gode ting og blander i smeltet chokolade). Rigtig god jul:)

  • Det lyder lidt som det samme, bare uden kondenseret mælk.. Så det er sikkert ligeså lækkert.
   Du må også have en rigtig glædelig jul 🙂

 2. Uh det ser lækkert ud og sikkert noget jeg ville spise til der ikke var mere 😉
  Og så skrev du rødvin og jeg kom straks til at tænke på at jeg da liiiige må varme lidt til en gang hjemmelavet glögg 😀

  • Åhh ja… hjemmelavet glögg… så godt.
   Jeg har altid tænkt at det lidt er en skam, at man kun får det før jul… det er jo genialt, når der er koldt udenfor 🙂

 3. Glædelig jul søde 🙂 Det ser SÅ godt ud 🙂 Men skal ikke forsøge mig med det, i år. Har snart kværnet en kurv chokolade fra jobbet – plus det løse 😉

  • Ha ha… Ja det er en hård tid… rent sukkermæssigt… men man skal jo også hygge sig.
   Glædelig jul til dig!

 4. Årh Lise hvor ser det bare lækkert ud!!! Alt med skumfiduser er bare godt og tænker at det må smage så lækkert med trænebær 🙂
  Håber at du havde en rigtig dejlig jul 🙂

  • Ja, jeg er helt enig… og jo, tak Ida.. det var en dejlig jul… jeg kunne også se, at din havde været dejlig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.