Haveglad…

30.05.2016 af: walkinrunout Kategori: today

Den her er jeg mega stolt over at eje… ikke bare lever den, men den vokser faktisk og bliver større og flottere år for år. Det er i sandhed stort for én der ikke er det helt store havemenneske.  Faktisk overtog vi i sin tid vores hus efter et ældre ægtepar, som havde både overskud og interesse i haver og det har vi så brugt ca. 10 år på at lave om på… ej.. sagt lidt i spøg. Men faktum er, at vi har lavet om på de ting der krævede mest arbejde… køkkenhave, blomsterbede og buske i espalier.

Vi har bevaret næsten alle frugttræer, ribs- og solbærbuske, tre små blomsterbede samt græsplænen (ha ha… ja, vi har faktisk overvejet om en have med fliser og blomsterkummer kunne være en mulighed)

Jeg er dog blevet en lille smule mere modig… således er jeg begyndt at overveje om ikke jeg skulle få mig et par højbede – bare et par stykker og bare nogle små, som kan holde lidt styr på de rabarber, som jeg godt kunne tænke mig at have i haven og så selvfølgelig de krydderurter, som jeg på nuværende tidspunkt har stående i krukker på terrassen.

Højbede i sorte pallerammer

De her højbede fra Haveglad.dk synes jeg rigtig flotte at have stående på græsplænen. De er kun 20 cm høje, hvilket jeg synes er ret pænt og så kan man selv konstruere den form på bedet man ønsker – for pallesiderne fås i forskellige længder. Den øverste metalkant er en så kaldt “sneglekant”, så man er fri for at dele rabarber med de ulækre dræbersnegle…

Lige her skal de stå… – tror jeg skal have to af de mindste der kan laves… dvs. 80 cm x 80 cm…

Den ene skal fyldes med rabarber planter og den anden med timian, purløg og rosmarin – og så satser jeg på, at det er til at holde ordentligt.

  Nu sidder jeg godt nok og bliver helt grebet af stemningen… måske man også skulle have et bed med jordbær… bare så man lige kan gå og småspise lidt, når man er ude i haven…

Har I erfaringer med højbede, som I lige vil dele?

Kram!

2 thoughts on “Haveglad…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.