Hvorfor jeg bruger kosttilskud…

12.07.2016 af: walkinrunout Kategori: food & drink

Jeg er ikke direkte modstander af kosttilskud, men jeg er yderst skeptisk hvad det angår. Allerhelst vil jeg gerne spise så det er unødvendigt, at supplere med yderligere tilskud, men desværre hænger det bare ikke altid sammen for mig.

Min tilgang til indtagelse af kosttilskud er overvejende den, at jeg spiser så jeg forsøger at få, alt det jeg skal have og hvis jeg opdager, at jeg mangler noget, så tilfører jeg det… lige med undtagelse at to ting… fiskeolie og multivitaminpiller.

Det med vitaminpillerne stammer helt tilbage fra barndommen, hvor jeg altid, hver morgen fik en vitaminpille… bare for at være på den sikre side – i mit voksenliv har jeg holdt flere perioder uden og har da ikke bare overlevet, men rent faktisk også haft det helt ok. Pauserne har været, når det har været fremme i medierne, at det er unødvendigt og bare en omkostning man lige så godt kan lægge fra sig – Diskussionen, om hvorvidt det er nødvendigt, smart eller dumt er for mig, aldrig helt blevet opklaret og det er af den grund, at jeg nu fast indtager en multivitamin til min morgenmad.

Fiskeolie har en dokumenteret effekt og hver morgen tager jeg derfor også en dagsdosis – jeg er mest til kun at skulle tage kosttilskud én gang om dagen, så det der med piller og andet, der skal fordeles ud over tre måltider virker ikke helt for mig. Eye Q fiskeolie skal efter en opstartsperiode tages med to kapsler dagligt.

Jern tager jeg egentlig ikke kontinuerligt, men da jeg er bloddonor bliver min blodprocent kontrolleret med jævne mellemrum og ved sådan et tjek fik jeg konstateret, at jeg manglede jern. Bloddonorkorpset (tror det hedder sådan) sendte mig efter en blodtapning et brev med en portion jerntabletter samt en folder omkring kvinder og jern – ja… mega god service… og siden dengang har jeg hver gang holdt øje med mine tal på bloddonornes hjemmeside. Jernet har jeg som sagt kun taget som kure for at få tanket op, men det fungerer rigtig fint.

Som I ved træner jeg ret meget og da jeg vil være sikker på, at have nok protein i kroppen tager jeg tit en protein-shake efter mine træninger. Det er lige så meget fordi jeg er lidt lækkersulten og shakesene er kolde, søde og mættende at jeg tager dem, for jeg er ligeså vild med kød, som en sulten hunløve. Det er bare ikke altid jeg gider at lave det helt vilde, når jeg kommer hjem fra træning.

Bruger I nogle former for kosttilskud?

Hov… var lige ved at glemme, at jeg også engang imellem laver ingefor/citron-shots – et kosttilskud ved jeg ikke om man kan kalde det, men jeg synes de smager godt og de delte meninger om sundheden af dem… lader jeg så komme smagen til gode.

 

KRAM!

2 thoughts on “Hvorfor jeg bruger kosttilskud…

  1. nogle gange tager jeg kosttilskud, har både været på B og D og jern kure… men prøver som dig at få tingene naturligt… selv om taget i betragtning at mine tal ofte er lave når de checkes så skulle jeg måske bare tage en multi vitamin.

    laver du selv din ingefær/citron-shots?
    svært ved at kalde de shots et tilskud… tæller vel mere som juice, med mindre man ikke kan lide smagen.
    Kan selv godt lide hjemme lavet juice med lidt ingefær i.

    • Ja jeg laver dem selv… og jeg kan faktisk rigtig godt lide smagen.. så jeg kommer tit til at tage mere end én ha ha… og du har ret – det er måske ikke et kosttilskud, men mere bare et “jeg tror måske det kvikker lidt op” shot 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.