Noget om mad…

30.08.2016 af: walkinrunout Kategori: food & drink, today

For noget tid siden så jeg Per Brændgaard (cand.scient. i human ernæring, kostvejleder, foredragsholder, forfatter mm) fortælle i Go’Aften Danmark at han, en meget stor del af sin tid levede af fastfood og faktisk har levet sådan i 10 år. Det er lidt af et paradoks, idet han netop skulle være én af dem, som prædiker om sund kost.

Det sjove ved det indslag er, at han netop argumenterer for, at det ikke nødvendigvis er sundt at lave alt mad fra bunden, samt hele tiden tænke over hvad og hvordan man spiser. Han udtaler bl.a. at mange færdigretter eller fastfoodkøb kan være meget sundere end det vi selv fremstiller… og jeg giver ham ret, når jeg lige tænkte over det. Alt efter hvad man tilstræber er det jo ikke nødvendigvis mere usundt at købe en færdigblandet salat eller en nylavet durum med kebab og salat, end det er at lave en gang gammeldags boller i karry.

Per Brændgaard lever sådan fordi han går rigtig meget op i at spise og rigtig lidt i, at lave mad… og han fortæller at han i en lang periode var lidt flov over det og derfor ikke fortalte vidt og bredt om det – men sidenhen har åbnet op og deler nu sine synspunkter.

Personligt kan jeg godt lide at lave mad… det meste af tiden… – mit største problem er, at det nogle gange kan være svært at; både finde på noget, få købt ind til det og få det lavet, så vi alle kan nå at spise, inden vi farer videre til forskellige aktiviteter om aftenen.

Derfor kan jeg egentlig rigtig godt lide tanken om, at fastfood ikke nødvendigvis er skidt og noget som kun skal spises engang imellem… når man virkelig ikke orker at lave noget. Jeg er således begyndt at købe færdigblandede salater… ja, næsten hver gang vi skal handle ind – jeg oplever at det giver mig mindre madspild, mere tid til andre ting og jeg har det slet ikke skidt med det.

Det sker også at jeg vælger at købe hele måltider, men så tænker jeg på at vælge noget som ikke er fyldt med fedt og sukker som fx sandwich, durum, suppe-to-go o.lign. (og jo… jeg køber også pizza eller mad fra McDonalds!! – bare ikke ret tit)

Hvordan ser I på det med sund kost/madlavning?

Hvis I lige som jeg er til “den lette løsning” så er der faktisk en ret genial hjemmeside, hvor man ikke bare kan få oplyst hvilke take-away-steder der er i nærheden, men også kan få en vurdering af andre brugere på hvordan maden er. Siden hedder Takeawayspot

Man udfylder bare de kriterier, man nu måtte have og trykker søg… og så er der (næsten) serveret.

 

KRAM!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.