Man får da ikke bøjle på som voksen…. gør man?…

25.12.2016 af: walkinrunout Kategori: today

Første gang jeg hørte at én af mine veninder lige havde fået bøjle på… vel at mærke i en alder af 40+, blev jeg noget forbavset… Hvorfor, ville jeg vide…

Det viste sig, at hendes tænder, godt nok ikke voksede mere, men alligevel flyttede sig rundt, som om, der ikke helt var plads til dem længere – de begyndte at gå sådan lidt ind over hinanden. Jeg sagde, at det da var godt, at hun så kunne få dem rettet til og spurgte til, om det ikke gjorde ondt… men det sagde hun, at det ikke gjorde.

Én mere af mine veninder kom så senere… også med ny tandbøjle… og med samme forklaring… og så kom jeg altså til at se på mine egne tænder!!! sådan rigtigt… tæt på og nok lidt kritisk – var de også begyndt at blive mere skæve (jeg har altid haft et lille spring i fortænderne) – jeg kunne konstatere, at de i hvert fald var blevet mere mørke… måske ikke ligefrem gule, bare mørke og at de også var lidt mere slidte… men ok – jeg bruger dem jo altså også dagligt!!

Jeg tror også at det lille spring jeg har, hvor de to tænder ved siden af de to fortænder, går lidt ind over, er blevet en lille smule større, men det er lidt svært at se, når man ikke lige har tænkt på at skulle tage billeder med tandgennemgang for øje. Jeg har ikke problemer med at bide eller tygge og egentlig synes jeg, at det kun er lidt sødt, at tænderne ikke er helt snor lige… så jeg springer nok ikke lige på den med bøjle… i hvert fald ikke lige nu.

Men hvis du, som voksen, oplever at tænderne flytter sig, nå ja… eller bare, at du lige pludselig gerne vil have rettet det, du ikke fik gjort som barn, så kan det nu lade sig gøre med en behandling som  hedder invisalign – med den type slipper man for de klassiske “togskinner” på tænderne, idet behandlingen består af en række 3D-printede plastskinner, som løbende udskiftes i takt med at tandsættet rykker sig.

Behandlingen kan fra foråret 2017 foretages af “Tandlægerne i Århus”, som er en tandklinik, der er i sin spæde opstart. Deres ambition er, at hæve standarden af hvad man kan forvente af en tandlæge i Aarhus – dels ved at tilbyde de bedste tandlæger, de kan få, det nyeste udstyr og så er der mulighed for at blive behandlet 6 dage om ugen. Udover at have åbent i hverdagene, kommer de nemlig til at tilbyde lørdagstider, uden meromkostninger. Ligeledes vil de tilbyde akutte tandlægetider, såfremt at man skulle få brug for det.

På deres hjemmeside skriver de om sig selv at:

  • Alle tandlæger, tandplejere og øvrigt personale udvælges med største omhu
  • Klinikken indrettes med det bedste og mest moderne udstyr, som er tilgængeligt på markedet
  • Særligt fokus på behandling af patienter med tandlægeskræk
  • Konkurrencedygtige priser, som er blandt de billigste i Aarhus. Desuden 15% studierabat på alle frie ydelser

 

Kram!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.