Efter nytår kommer foråret…

08.01.2017 af: walkinrunout Kategori: today

Lige nu er det ikke den mest spændende have vi har – jeg ved egentlig heller ikke om det er dét, når det er sommer, men der er den trods alt en del pænere end nu. Det er en nem have… for vi er typerne, der hellere vil bruge tiden på at spille bold, nyde et glas vin eller bare slappe af i haven – bevares, der må godt være lidt at lave, men det skal være sådan, at man ikke får dårlig samvittighed over den.

Vores hus er fra 1937 og haven er jo så også gammel – der er tre æbletræer og et pæretræ… og dem elsker jeg… både når de blomstrer og når frugterne kommer. Der ud over har vi to buske med solbær og én med ribs… og endelig har vi to bede med rhododendron samt et bed med roser og timianbunddække, foruden den obligatoriske græsplæne og hækken rundt om.

Den er nem at passe som den er nu, men jeg går lidt og overvejer hvordan jeg kan få mig en lille urtehave uden, at det giver en masse ekstra arbejde.

Blomsterkassen her over kunne jeg godt tænke mig at gøre klar til dette forår/sommer med en masse forskellige krydderurter og så vil jeg have den på vores terrasse, så det er nemt lige at smutte ud efter krydderier til maden. Jeg tror den vil passe fint i størrelsen – og der kan da ikke være meget arbejde i, at holde styr på den.

Hvis man ellers havde plads til det, kunne det også være super fedt at trække haven indenfor. Vores hus er en forholdsvis lille bungalow hvor hvert rum ikke er særligt stort – så det vil se vildt ud, hvis jeg fik sådan en plantekasse indenfor, men på billedet herover, synes jeg altså det ser fedt ud.

Køb dine plantekasser her hvis du, ligesom jeg, også gerne vil have lidt styr på afgrænsningen, af det du planter, eller måske bare vil have nogle flytbare plantemuligheder. Webshoppen Haveglad har plantekasser i flere forskellige materialer og i mange forskellige størrelser – og ud over at man selvfølgelig kan købe en masse haverelateret grej, er der også på sitet en stor portion artikler om hvordan haven vedligeholdes – fx hvordan man vælger hækplanter, få en flot græsplane, tips og tricks til en haveplan mv.

Kram!

Lavet i samarbejde med Haveglad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.