Boller op… boller ned…

06.02.2017 af: walkinrunout Kategori: Samarbejde

Søndag den 26 februar 2017 er det fastelavn… Skal i fejre det? med udklædning, tøndeslagning og masser af fastelavnsboller?

Den del med fastelavnsbollerne er jeg på, allerede fra nytår, hvor de forskellige bagerforretninger netop har sluttet kransekagebagningen til nytår og så er begyndt på bollerne. Mine favoritter er de gammeldags af mørdej, lukkede og med syltetøj og evt. marcipan samt glasur på toppen – plain and simple. Resten af familien er til de kæmpe store med masser af fløde, creme og syltetøj.

Sidste år lavede jeg nogle lidt sundere fastelavnsboller – for ja, jeg når altså at få spist en del gennem februar – og så kan man jo ligeså godt lave dem så gode som muligt.

Jeg brugte en helt almindelig opskrift på mørdej og skiftede halvdelen af hvedemelet ud med groft mel og mandelmel og i stedet for cremefyld brugte jeg hjemmelavet æblemarmelade, som egentlig bare er skrællede, æbletern kogt i lidt vand samt lidt marcipan.

De blev rigtig gode – så jeg tror jeg skal forsøge mig med dem igen om lidt.

Drengene er så store nu, at de ikke rigtig skal til fastelavnsfest – de er mere “game”, når det handler om Halloween – tror måske det er lidt mere sejt, men jeg elsker nu ellers fastelavn med alle de søde og sjove udklædninger fremfor de vilde og uhyggelige (ej, ok… jeg kan faktisk godt lide begge dele…)

Jeg overvejer lidt om jeg skulle bage en ordentlig portion fastelavnsboller og så sige til drengene, at de kun må få, hvis de klæder sig ud og gør sig umage 😉 – er det frækt?

Jeg kan jo lige hjælpe dem med et link til flotte kostumer til alle aldre fra shoppen Gag.dk eller en kollage a la nedenstående i deres Skype-feed!

Kram!

Udarbejdet i samarbejde med Gag.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.